Personlig information

Namn: Ola Fischer

Född: 10 juni 1974

Uppvuxen och bosatt i: Bjärnum

Mail

 

Familj

Sambo: Linda

Döttrar: Gabriella och Eleanor

Son: Robin

Far: Olof

Mor: Ingrid

Bror: Mats

Utbildning

Gymnasie: 3-årig teknisk linje på Hässleholms Tekniska Skola

Högskola: Maskiningenjör med inriktning konstruktion och produktion (3 år) på Högskolan i Kristianstad

Yrke:

1997 - 2009 Konstruktör av specialmaskiner på IndustriTeknik i Hässleholm AB. Har även hunnit med att jobba som projektledare, konstruktionschef, nätverksadministratör, CAD- och CAM-ansvarig samt under skoltiden som verkstadsarbetare (fräsning, svarvning, svetsning, montering, osv).

2009 - Konstruktör av specialmaskiner på Automationsteknik AB i Hässleholm. Verksamhetsområdet mekanik är under utveckling för att komplettera den gedigna automationssidan som företaget byggt upp de senaste 20 åren.

 

Intresse

Teknik och motorsport i alla former, framförallt motorer

 

Allmänt

Har hållit på med motorer så länge jag kan minnas. Det började med att jag fick en gammal tvåväxlad moped när jag var omkring 9. Vid 10 fick jag en 80cc fyrtaktscross. Vid 11 fick brorsan ärva fyrtaktaren och jag fick en vassare tvåtaktare som vi körde på åkrarna hos mormor och morfar. Vid 14 köpte jag moped och renoverade till min 15 års dag (Mustang Mamba). Vid 16 köptes 125:a (Yamaha DT). Byggde A-traktor ihop med polaren Ronnie Pålsson som blev färdig när jag var 17. Den gick många mil grusväg på sladd.... Bil köptes (244 GLE -79) och småfixades tills jag blev 18. Under skoltiden hade jag diverse skrothögar (140 och 240). Enda icke Volvo jag ägt är en BMW M3 -96. Det blir förmodligen den sista "nyare" bil jag äger. Är definitivt inte värt pengarna. Nuvarande 240:in köptes 1998 och på den vägen är det....

 

Tack till

Linda - för moraliskt stöd och att hon står ut med alla mina timmar i garaget.....

Sebastian "Basse" Pettersson, RIP :(

Daniel "Bulle" Lindvall

Martin Andersson

Martin "Knas" Andreasson

Kalle Skoglund

Roger Herrlin

Oscar Larsson

Martin Nyman

Bröderna Buchka

Emil Larsson

...och alla andra som hjälpt till på vägen med ideer eller ett vänligt ord

 

/Ola